Over ons

Ons verhaal!

Het is allemaal ontstaan in maart 2019, toen de Covid om zich heen begon te slaan en ook Jan & Kjeld thuis kwamen te zitten.

We begonnen te denken wat we konden gaan doen, en zo kwamen we eigenlijk al snel op onze gemeenschappelijke droom.. een eigen horeca onderneming te hebben en het liefst in de vorm van een kroeg.

 

Kort daarna belde Jan Kjeld op, hij had misschien iets staan op zijn bedrijf (van Ekeren Trucks) een oude Belgische brandweerwagen.

S’avonds zijn we er gelijk heen gegaan om foto’s en afmetingen te maken om te beginnen, zonder een echt plan zijn we gaan poetsen, slijpen, en verwijderen van de brandweer apparatuur.

 

Kort daarna hadden we de brandweerwagen helemaal gestript, nu het plan nog.. wat gaan we ermee doen!

We waren er al over uit dat het een rijdende kroeg moest worden maar hoe maak je dat van een brandweer.

 

Al snel zaten we op het zelfde idee een losse bar ervoor die we makkelijk mee kunnen nemen en de koelingen inbouwen samen met plek voor flessen en verlichtingen.

 

Rond de maand mei waren we zo goed als klaar en hebben we onze connecties in geschakeld om na een proef avondje in vuren een echt evenement te gaan doen.

Het werd cocktail middag bij Peerkse hoeve in Tilburg op het terras.

 

Hier kwamen we achter dingen die verbeterd konden worden maar hier kwamen we er ook achter hoe gaaf DeBlusbar is geworden.

Hierop volgde al gauw meer boekingen, tuinfeesten, bedrijfsopeningen, bedrijfsfeesten en ga maar door.

 

Helaas was de Covid nog niet onder controle en moesten ook wij er mee dealen dat we dicht waren.

Door die lockdown kwamen we op het idee wijn te gaan verkopen, dit was ons eerste experiment met een webshop en drank verkopen, gelukkig is dit goed gegaan en hebben we goede reacties ontvangen.

 

Hierdoor zijn we verdergaan denken en kwamen we in de winter van 2021/2022 op het idee om BlusBier te gaan brouwen.. ons eigen biertje passend bij de Blusbar na heel wat zoektochten zijn we bij een brouwer uitgekomen die ons recept kan gaan brouwen.

Een echte zomers BlusBier Weizen.

 

 

Hier onder een kleine fotocollage van de start,

 

Jan & Kjeld